زندگی نو با نوروز نو

همواره در طول تاریخ، مردمان به جشن نوروز توجه می‌کرده‌اند. حوادث روزگار، اگرچه گهگاه آن را از شور و گرمی می‌انداخته، اما هرگز به فراموشی سپردن آن نینجامیده ‌است. نوروز یکی از کهن‌ترین جشن‌های به جا مانده، از دوران باستان است. جشن نوروز از لحظه اعتدال بهاری آغاز می‌شود ،

نوروز روز نو، روز تازه و روز جدیدى است اول فروردین، روز نو سال جدید آغاز مى گردد و کهنگى سال قبل که با سرما، خستگى و تکرار کارها و روزها همراه بوده، با نوروز به روز نو و سال جدید که طراوت طبیعت آن را ترو تازه ساخته تبدیل مى گردد. این روز براى بسیارى از ملتها روز عید محسوب مى شود.

عید نوروز و دیگر جشن‌های ملی و میهنی، جدای از تربیت‌های اوّلیه اجتماعی و سیاسی، هم‌بستگی احساسات ملی را هدف قرار می‌دهند. ویژگی نمادین این جشن‌ها، برخاستن از روح هم‌بسته عواطف ملی و هم‌دلی همه مردمان است. عید نوروز، تصویری روشن از فرهنگ ملی و مذهبی ایرانیان و عامل مهمی در هم‌بستگی احساسات آنان می‌نماید.

عیدها و جشن‌ها، افتخار ملی هر قوم و سرزمین، و نشان ساختار و پیشینه فرهنگی و تمدن آنان است. اعیادی که از نظر دیرینگی تاریخی و مذهبی ریشه دار بوده و در طول زمان با اعتقادها و آداب و رسوم ملت‌ها در هم آمیخته، جلوه و جایگاه ویژه‌ای دارند و بی آن هیچ ملتی هویت واقعی ندارد و به بیگانگی از خود دچار خواهد شد. عید نوروز از این جهت که اعتقادها و باورهای مذهبی و سنن کهن ملی، در آن به هم آمیخته، اهمیتی گسترده یافته است.

بهرحال نــــوروز، این عید باستانی ما ایرانیها با تمام زیباییهایش و آیین کهن ارزشمندش پیام آور صلح و صفا و شادی و آرامش است. ایرانیان از قدیم در هر موقعیتی که بودند در این وقت سال شادی و شادمانی را به دل‌ها راه می‌دادند زیرا که پیام نوروز شاد بودن و شاد زیستن است. چیزی که جشن نوروز را از دیگر جشن‌ها جدا می‌سازد این است که نوروز با زندگی نو و تازه شدن پیوند دارد، با پایان یافتن زمستان و رفتن سرما و جایگزین شدن بهار طبیعت، انسان نیز افکار، اندیشه و دل خود را از کینه پاک می‌کند و بطور کلی محور اصلی جشن نوروز بر شادمانی و سرور و پایکوبی بنا شده و به روح انسان تازگی و جنبشی نو میدهد …

عید همان عید است، انگار دل دیگر همان دل نیست. وقتش رسیده در کنار زدودن غبار از خانه های جسم، غبارهای روح هم در آستانه ی سال جدید تکانده شوند تا خالی از هر کینه¬ای؛ از هر بغضی؛ به پیشواز سال جدید برویم، سهم ما نوجوانان ایران بهترین هاست و برای رسیدن به بهترین‌ها تلاش می‌کنیم تا خود نیز بهترین باشیم.

از آموزه‌های دینی درباره آداب نوروز، سنت حسنه دیدار با دوستان و آشنایان است. از موجبات گسترش دوستی و محبت و از عوامل توسعه مودت و دیگرخواهی در جامعه آن است که مرد م همدیگر را فراموش نکنند و گاه و بی‌گاه به دیدار هم بشتابند. براین امر، در فرهنگ اسلامی سفارش بسیار شده و بر این عمل خداپسندانه و نیکو، پاداش هاو آثار فراوانی ذکر شده است؛

بهار، درس خداشناسی و معاد و تحول و رشد و تکامل است. اگر انسان‌ها از این طبیعت زیبا، درس بیاموزند، در حقیقت اعتقاد به رستاخیز را آموخته‌اند. در این صورت باید سرآغاز چنان بعثتی را روز برتر و نوروز نامید و آن را جشن گرفت. اگر مراسم نوروزی بر این اساس پی‌ریزی گردد و انسان‌ها خود را با محتوای دعای آغاز سال که بیان کننده تحول و نغمه توحیدی است هم‌گام و هم‌گون سازند. چنین نوروزی سرشار از مبارکی و میمنت خواهد بود.

 

مطلب پیشنهادی

جعفر شکوریان

پیوند با طبیعت

سیزدهمین روز از سال نو روز سیزده فروردین که درایران بنام روز طبیعت نامگذاری شده ومردم دراین روز با خانواده به دامن طبیعت ودشت وکوه وصحرا پناه میبرند و این روز را با شادمانی سپری کرده و به اصطلاح سیزده را بدر میکنند برهمه هم میهنان مبارکباد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

http://www.20script.ir