اگر میخواهی راحت باشی کمتر بدان واگر میخواهی خوشبخت باشی بیشتر بخوان

همه فرهنگها با کتاب آغاز می شوند، با کتاب می بالند و تجربه های خود را به کتاب می سپارند. کتاب میراثی ماندگار، پدیده ای باشکوه و با ارزش و عنصری رشد آفرین و روشنگر در پهنه زندگی بشر است. افتخار ما نیز در این است که فرهنگ باورهای دینی ما – یعنی آیین مقدس اسلام – مبتنی بر ارزش بینش و دانش و ارجمندی کتاب و نگارش است و خداوند منان معجزه ابدی آخرین و محبوبترین فرستاده اش را یک کتاب قرار داده است. قرآن کریم سرآمد همه کتابهای عظیم است. همچنین پیشینه فرهنگی ما و شمار کتابها و کتابخانه ها در عصر شکوفایی تمدن اسلامی و اهتمام دانشمندان اسلامی و ایرانی در پدید آوردن آثار ارزشمند جهانی، همه و همه ناظر بر اهمیت کتاب و کتابخوانی است. وظیفه همه افراد فرهیخته و همه نهادهای فرهنگی کشور است که در اشاعه، گسترش و تقویت هرچه بیشتر مسأله کتاب و کتابخوانی اهتمام ورزند و در یک کلام، همه درد آشنایان و دل آگاهان به منظور بسیج همگانی برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی بپا خیزند تا هنگام خجسته ای پیش آید که در آن، (کتاب) همه جا، برای همه کس و در همه وقت به وفور یافت شود و مطرح باشد و هیچ کس در هیچ جا بهانه ای برای کتاب نخواندن نداشته باشد.

در عظمت و شرافت کتاب همین بس که خدای متعال به آن سوگند یاد می‌کند: «ن وَ القَلَم وَ ما یَسطُرُون؛ قسم به قلم و آن چه می‌نویسند» کتاب از برترین نعمت‌های الهی است که در پناهش بشر از حضیض و گرداب جهل به بلندای دانش می‌رسد و از تاریکی غفلت به روشنی دانایی پا می‌نهد. ما نیز کتاب را بزرگ بداریم. کتاب نعمت و بخشش بزرگ الهی، چراغ هدایت انسان و لطف بی‌پایان حضرت حق بر انسان است. کتاب آینه‌ای است که حوادث غایب از نظر و معانی نهفته در درون آفریده‌ها را روشن می‌کند و آن‌ها را از پسِ پرده مرور زمان و بُعدِ مکان حاضر می‌سازد، گویی حوادث قرن‌ها قبل و هزاران فرسنگ دور، در این لحظه اتفاق می‌افتد. و این نشان عظمتِ نعمت الهی است که بر بشر ارزانی شده است. سپس باید که متواضعانه قامت بلند ذهن را در برابرش خم کنیم و گرامیش بداریم

از کتابفروشی پرسیدند : وضع کسب و کارت چگونه است؟ گفت : بسیار بد ، چون آنهایی که پول دارند اهل مطالعه نیستند و آنهایی هم که سواد دارند پول ندارند !!!

اگر میخواهی راحت باشی کمتر بدان واگر میخواهی خوشبخت باشی بیشتر بخوان ؛کتاب خواندن آزادی است. شکستن دیوار جهل و نادانی، شکستن حصار ندانستن‌ها. از زندان تاریک ناآگاهی بیرون رفتن و به دنیای روشن و پر تحرک دانایی و آگاهی قدم گذاشتن؛ پاینده باد رهایی و آزادی از جهالت. کتاب خواندن یعنی یافتن دوستی تازه، یعنی یک پله بالا رفتن در دانستن و معرفت، یعنی گشودن یک پنجره از نور به روی زندگی، یعنی کنار رفتن پرده نادانی از پیش چشم حکمت و دانش و یعنی نفس کشیدن در هوای تازه دانستن و آگاهی. روز کتاب، روز دوستی‌ها و روشنی‌ها گرامی باد.

مطلب پیشنهادی

جعفر شکوریان

پیوند با طبیعت

سیزدهمین روز از سال نو روز سیزده فروردین که درایران بنام روز طبیعت نامگذاری شده ومردم دراین روز با خانواده به دامن طبیعت ودشت وکوه وصحرا پناه میبرند و این روز را با شادمانی سپری کرده و به اصطلاح سیزده را بدر میکنند برهمه هم میهنان مبارکباد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

http://www.20script.ir